ឆា-ឡុកឡាក់សាច់គោ
សរសេរដោយ៖ Angkor Press នៅថ្ងៃ Friday, March 3, 2017 | 7:33 PM
គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ (សាច់ផុយ)
សាឡាដ
ប៉េងប៉ោះ
សណ្តែកបារាំង
ត្រសក់
ខ្ទឹមបារាំង
ក្រូចឆ្មា
ខ្ទឹមស ប្រេងឆា ស្ករ អំបិល ម្រេច ប្រេងខ្យង
របៀបធ្វើ
ហាន់សាច់គោជាដុំតូចៗ។
លាងបន្លែអោយស្អាត រួចតំរៀបសាឡាដក្នុងចាន។
ប៉េងប៉ោះ ពុះជា២ឬមិនបាច់ពុះ រួចហាន់ជាបន្ទះៗដូចក្នុងរូប។ បន្ទាប់មកតំរៀបជារង្វង់នៅលើសាឡាដ។
ហាន់ត្រសក់ជាចំណិត (ទទឹង) តំរៀបជារង្វង់នៅក្នុងឬក្រៅរង្វង់ប៉េងប៉ោះ (ក្នុងរូប ខ្ញុំអត់បានដាក់ទេ)
ហាន់ខ្ទឹមបារាំងទទឹងស្តើងៗដូចតំរៀបនៅកណ្តាលរង្វង់ប៉េងប៉ោះនិងត្រសក់។
កាត់សណ្តែកបារាំងខ្លឺៗ រួចបំពង (ដាក់ប្រេងបន្តិចក្នុងខ្ទះរួចទុកអោយក្តៅ ចាក់សណ្តែកដែលហាន់រួចចូល ឆាត្រលប់រួចគ្របមួយស្របក់ជាការស្រេច)។ បំពងរួចដួសដាក់លើខ្ទឹមបារាំង។
បំពងខ្ទឹមសរោយពីលើសណ្តែកបំពង។
ឆាសាច់គោរួច ដួសដាក់លើសណ្តែកបំពង។ វិធីឆាសាច់គោ៖ ដាក់ប្រេងបន្តិចក្នុងខ្ទះរួចទុកអោយក្តៅ ចាក់សាច់ចូលដាក់ស្ករ អំបិល ម្រេច ប្រេងខ្យង (ដាក់រាងច្រើនបន្តិច) ឆាត្រលប់បន្តិចរួចដួសចេញជាការស្រេច។ បើឆាយូរពេកនឹងធ្វើអោយសាច់គោឡើងស្វិត។
ធ្វើទឹកម្រេចក្រូចឆ្មា ទុកញ៉ាំជាមួយជាការស្រេច៕
0 comments :
Post a Comment